Het gaat bij mij thuis niet goed. Dit kan ik doen.

Misschien word je thuis uitgescholden of zelfs geslagen. Of maken je ouders veel en heftig ruzie met elkaar. Het kan ook zijn dat jij zelf soms je woede of frustratie afreageert op je partner, kind of familielid. Dan is het belangrijk dat er hulp komt, want geweld stopt niet vanzelf.
Veilig Thuis is er voor je. We luisteren naar je en geven advies. Of we kijken wat nodig is en brengen je in contact met iemand die jullie verder kan helpen. Contact met ons opnemen is een eerste stap naar het doorbreken van schadelijke patronen en het stoppen van geweld.

Bellen of chatten met Veilig Thuis

Als je belt of chat met Veilig Thuis kom je in contact met een medewerker die naar je verhaal luistert. Je kunt je zorgen delen en vragen stellen. De medewerker zet samen met jou alles op een rij, beantwoordt je vragen en geeft advies. Samen bedenken jullie wat er het beste kan gebeuren.

Je bent niet alleen

Huiselijk geweld en kindermishandeling komen vaak voor, op alle leeftijden en in alle culturen. Heb jij ermee te maken? Dan ben je dus niet de enige. Het is belangrijk dat er hulp komt, want geweld stopt niet vanzelf. Iemand moet de eerste stap zetten! Ben jij dat?

 

Dit kun je doen

Praat erover met iemand die je vertrouwt

Heb je te maken met kindermishandeling of huiselijk geweld in jouw gezin? Blijf er niet mee rondlopen. Praten met een goede vriend, een familielid of een buurman of –vrouw is een belangrijke eerste stap.

Vaak zijn er meer mensen bereid je te helpen dan je zelf denkt. Je kunt je hart luchten bij deze persoon. En je kunt ook vragen of hij/zij met je mee gaat naar een hulpinstantie. Op de website van jouw gemeente vind je meer informatie over hulpverleners in jouw buurt.

Je kunt ook zelf hulp zoeken. Tips vind je bij Hulp zoeken en verder lezen.

Als je jonger bent dan 18 jaar kun je ook praten met iemand op jouw school of bellen met de kindertelefoon (0800 0432).

Neem contact op met Veilig Thuis

BEL 0800-2000

Veilig Thuis is er voor iedereen; voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Voor als je in je eigen thuissituatie te maken hebt met geweld, als je vermoedt dat het bij iemand anders gebeurt, of als je zelf geweld gebruikt. Het kan gaan om allerlei vormen van geweld.

We zijn er voor je

Wanneer je te maken hebt met huiselijk geweld of kindermishandeling, bedenk dan dat we er voor jou zijn. We luisteren naar je en geven advies. Of we kijken wat nodig is en brengen je in contact met iemand die jullie verder kan helpen. Een eerste stap naar het doorbreken van schadelijke patronen en het stoppen van geweld.

Vaak is het snel duidelijk welke problemen er zijn en welke hulp nodig is. In dat geval kan Veilig Thuis deze hulp organiseren. Soms is er niet duidelijk wat er aan de hand is, dus moet dat eerst uitgezocht worden. Dat doet Veilig Thuis zo veel mogelijk samen met jou.

Twijfel je? Bel dan, eventueel anoniem, voor advies. Want anders gebeurt er niets!

Directe nood? Neem contact op met de politie

Bel in geval van nood altijd direct 112.